Sebelum mengikuti kelas menghias kek, adalah dan disyorkan untuk sesiapa sahaja masuk kelas membuat kek dulu. Sebabnya, bila kita dah mahir dan pandai buat kek, kerja menghias menjadi lebih mudah kerana kita dah tau nak hias apa dan bagaimana untuk kek yang kita buat. Lagi pula, kita boleh syorkan pada pelanggan kita kek kek yang lain dari biasa!!
Membuat kek mentega @ butter tidaklah serumit kek-kek yang lain. Kek mentega lebih padat dan sesuai untuk apa jua acara dari jamuan rewang hingga high tea. Kek Coklat Moist, Kek Pisang Wangi, Kek Lobak Merah dan Kek Pandan Kelapa adalah antara kek mentega yang berisi @ berperisa. Pilihan bahan-bahan yang baik dan sukatan sempurna akan menghasilkan kek yang bertaraf 5 bintang!!
Kek Keju boleh dikatakan tergolong dalam kek yang “High Class” atau kek bercitarasa tinggi. Dengan teknik yang betul, kita juga boleh menghasilkan kek keju yang ‘owesome’ untuk dinikmati sekeluarga hingga puas. Kek ini enak dan lebih terasa nikmatnya jika disejukkan terlebih dahulu. Ianya juga boleh tahan lama jika disimpan dalam peti sejuk dalam bekas kedap udara. Kek Keju Marble mengabungkan rasa coklat gelap dan keju asli. Bagi yang tidak suka dengan rasa kuat keju tetapi masih ingin menikmatinya, campuran coklat gelap adalah penyelamat bagi keadaan ini.
Himpunan Kek Gulung Bercorak. Sekali pandang, memang agak pelik bila memikirkan bagaimana agaknya corak boleh melekat atau berada di atas kek. Ada cetak corak tertentukah?.. Jawapan sebenar, tidak ada pencetak dan yang ada hanyalah teknik bagaimana nak menghasilkannya. banyak corak corak yang cantik dan berwarna warni boleh dihasilkan dan kreativi juga memainkan peranan yang sangat penting bagi menghasilkan corak menawan. Kek Gulung Dragon Fruit, Polkadot, Awan Larat, Hijau Daun, Pelangi dan banyak lagi adalah antara koleksi kek gulung yang boleh dipelajari.
Kek Lapis Sarawak. Melihatkan lapisan dan corak yang dihasilkan, pasti membuat kita terfikir, bagaimanakah orang sarawak boleh begitu kreatif menghasilkan kek yang sedemikian rumit. Warna dan rasa memainkan peranan besar dalam menghasilkan kek lapis sarawak yang berbagai corak dan rasa. Cara melapis, membakar dan memotong yang betul membolehkan kita menghasilkan kek dengan lebih cepat dan berkualiti.
Kelas ini jug TIDAK TERHAD kepada golong dewasa sahaja. Anak-anak juga boleh mengasah bakat mereka dan yuran untuk mereka juga amat minima. Tiada sebarang syarat tambahan untuk menghadiri kelas hatta tidak mempunyai basic atau asas membuat kek juga tidak boleh menghalang anda dari menghadiri kelas ini. Keterangan lanjut iaitu senarai kelas dan yuran sila klik di sini
2 ulasan:
Salam.. macam mana nak join kelas ni???
Salam Dhiah, kelas diadakan pada hari selasa,rabu, khamis dan sabtu.
Senarai kelas dan yuran sila lawati http://www.suecookies.com.my/Kelas+Bakery
Catat Ulasan